Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi

Etim pişirirken sertleşiyor sorununu çözmeye geliyor tarifimiz. Et tarifleri arasında en klasiklerden sayılan et sote tarifi buyurun. Bu tarifle et sote denediğinizde pişirdiğiniz etler lokum kıvamında ve yumuşacık oluyor. Lezzet seviyesi içerisine konan domates, soğan ve biberle birlikte zirveye çıkıyor. Bu zamana kadar denediğiniz hiçbir et sote tarifinden bu denli iyi bir sonuç almadığınızdan eminiz. Karşınızda tüm püf noktaları ve lezzet sırlarıyla yumuşacık pişen et sote tarifi.


Etli yemeklerin en kolay ve en dikkatli şekilde pişirilmesi de şart olan tariflerinin başında geliyor kendileri. Yüksek ısıda mühürlemek, soğan ve domatesini mutlaka ilave etmek şart. Yanına bir pilav ve salatayla en şahane öğüne dönüşüyor.

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
600 gramsotelik dana eti
4 yemek kaşığızeytinyağı
1 adetorta boy kuru soğan(yemeklik doğranmış)
2 adetorta boy domates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
3 adetorta boy yeşil biber(doğranmış)
1 tatlı kaşığıdomates salçası
1/2 tatlı kaşığıbiber salçası
1 su bardağısıcak su
1 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığıkekik
Et Sote Tarifinin Püf Noktası
Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın.Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır.

Et Sote Tarifinin Pişirme Önerisi
Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.

Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Döküm bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 1 adet yemeklik ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin.

Renk alan soğanların üzerine 3 adet doğranmış yeşil biber ekleyin ve sotelemeye devam edin.

Sotelik doğradığınız 600 gram dana etini ilave edin.

Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin.

Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.

3 adet soyulmuş ,doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. Ardından 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin.

Birer yemek kaşığı biber ve domates salçasını 1 su bardağı sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin.

Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Etleri yumuşayan soteyi, lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Oy ver & Paylaş :

Etiketler: Et-Sote-Tarifi

Mumi Beach Cafe Restaurant

Mumi Cafe Beach Ahşap platformlarımız üzerine dizili şezlonglar ve rahat oturma sedirleri plaj keyfinizi tamamlayacaksınız. Cafe & Restaurantımız Kaşta geniş mutfağa sahibiz.

Tweetler

SOSYAL AĞLAR

E-BÜLTEN
Online:  (1)  Bugün Tekil: (1) -  Bugün Çoğul: (31) - Dün Tekil: (12) -  Dün Çoğul: (14) -  Toplam Tekil: (6830) -  Toplam Çoğul: (18408) -  IP: (3.239.50.33)